Min bröstförminskningsblogg

Bröstförminskning med hjälp av Landstinget, Akademikliniken Malmö 20 juni 2012

Dag 10: Fortsätter med smärtstillande

Publicerad 2012-06-30 13:02:00 i Efter

Igår tänkte jag att jag skulle prova ta en tablett, istället för två, tre gånger om dagen. Det gick inget vidare. Jag kan inte säga att jag har ONT, utan det mer värker och stramar. Jag fortsätter med två tabletter var sjätte timme ett tag till!
Det sticker och bränner lite i själva snitten, men det ska vara helt normalt. Det är ju djupa sår och nervtrådar som varit kapade. Pirrningarna har i alla fall försvunnit. Däremot har jag ingen känsel alls på undersidan av båda brösten, men det är inget jag oroar mig för. Om det skulle bli bestående så ska jag nog överleva ändå. Det känns lite obehagligt men det stör mig faktiskt inte.
Min aptit börjar komma tillbaka, och det är skönt att äntligen kunna äta lite mer!

Dag 8: Första återbesöket

Publicerad 2012-06-28 17:47:01 i Återbesök

Idag var jag på mitt första återbesök på Akademikliniken! Sköterskan tog av all tejp och sa att allt såg jättefint ut, det var torrt och fint alltihop. Hon satte på nytt tejp och gav mig lite information. Jag blev lite förvånad över hur små vårtgårdarna är, men det är väl bara för att jag är van vid flaskbottenstorlekar.
Smärtan har gått över, nu bara värker och drar det lite i snitten. Däremot har jag fått ont inne i bröstkorgen och svårt att andas, men det ska också vara normalt.
Jag är sydd inifrån, så där är inga stygn utanpå, bara några stycken, och de ska tas nästa vecka. Känns onödigt att åka 10 mil för att ta bort några stygn, men det är ändå skönt att få allt kollat så jag kan vara lugn med att allt ser bra ut.

Imorse provade jag en tröja som suttit ganska hårt innan, nu var den stor som ett tält. En annan tröja, som suttit åt över brösten och sen varit lite för kort, sitter helt perfekt nu!

Dag 7: Bättre aptit

Publicerad 2012-06-27 14:05:34 i Efter

Min aptit börjar komma tillbaka, känns det som! Den konstiga smaken jag har haft i munnen hela veckan börjar försvinna, äntligen!
Idag har jag lite ont, det drar och värker undertill i ärren. Innan råkade jag vrida mig på något konstigt sätt och då gjorde det så ont i slutet av ärret på vänster bröst att jag seriöst trodde att jag skulle tuppa av. Smärtan gick över igen när jag satte mig still, så nu är det lugnt.
Imorgon ska jag på återbesök på Akademikliniken och träffa en sköterska, ska bli spännande att få se hur ärren ser ut under tejpen. Ska bli skönt att få höra om allt ser bra ut med, jag tycker ju det ser bra ut, men att höra från någon som sett hundratals blåslagna bröst, det blir skönt och lugnande.

Dag 6

Publicerad 2012-06-26 15:23:00 i Efter

Jag kan inte påstå att jag har mer, eller mindre, ont, men smärtan har ändrats. Det drar och värker, mest om jag ska resa mig upp, i slutet av såren. Någon annan smärta än det kan jag inte påstå att jag har. Sitter, eller ligger, jag helt still känns ingen smärta, bara pirr i vänster bröst. Det verkar som jag har full känsel i båda brösten, men inte direkt någon alls i vänster bröstvårta. Lite svårt att säga, eftersom båda bröstvårtorna är helt övertejpade, men det känns så i alla fall. Inget konstigt med det, det är vanligt med känselbortfall, oftast kommer den tillbaka, men ibland inte. För tillfället är det inget som stör mig det minsta, så länge det läker fint så är jag nöjd!
Blåmärkena är nu gula, riktigt, riktigt gula.De på sidorna av bröstkorgen verkar ha försvunnit helt!

Pratade med en sköterska på Akademikliniken idag, som var ganska säker på att min aptitlöshet, magont och illamående var biverkningar av Arcoxian, som jag tar för att lugna svullnaden, den är antiinflammatorisk också. Hon sa att jag skulle sluta ta den, hade redan tagit en idag men nu får det vara nog då. Egentligen skulle jag ta sista imorgon, skulle bara äta den i en vecka, så det känns lugnt att sluta. Ska bli skönt att inte ha ont i magen, och kunna äta lite mer. Har snart gått ner ett och ett halvt kilo sen dagen innan operationen. Gissar på att de tog bort ungefär ett halvt kilo bröst, ska bli spännande att få veta exakt hur mycket!
Imorgon är det redan en vecka sen operation, helt sjukt vad fort det har gått. De första dagarna tyckte jag gick i snigelfart, så långsamt, så långsamt. Men nu är det alltså plötsligt en vecka! På torsdag ska jag på återbesök, och då lär jag få se hur det ser ut utan tejpen...hjälp.
 
 
Höger sida:
 
Vänster gula bröst:
 
Höger gula bröst:

Dag 5: Ont och frustrerad

Publicerad 2012-06-25 14:40:00 i Efter

Idag har jag ont. Det stramar och värker och gör ont helt enkelt. Mest ont gör det på sidorna, inte stygnen, konstigt nog. Det pirrar mest i höger bröst, och det är det jag har minst känsel i. Emellanåt kliar det på och i brösten så jag håller på att bli tokig, känns lite som myror som kryper omkring. Stygnen kan jag inte direkt påstå att jag känner av faktiskt.
Utseendemässigt ser de ut som första dagen, de är ganska fyrkantiga och går ut mycket mot armhålan, väldigt svullna. Blåmärkena har börjat gulna och försvinna, och det är ju bra!

Jag har fortfarande ingen aptit, och har en hemskt äcklig smak i munnen så inget smakar bra. Idag har jag varit ganska trött så jag har sovit nästan hela dagen hittills. Har svårt att sova på natten, eftersom jag måste ligga på rygg. Jag, som alltid sover på sidan eller magen i vanliga fall, tycker det är jättejobbigt och får jätteont i ryggen. Men det är bara att stå ut. I två veckor måste jag ligga på rygg vid vila och sovning. Frustrerande att bara ligga där och ha ont och inte kunna ändra ställning till något bekvämare.
 
 
Igår fick jag skjuts till Ica för att se om jag hittade något jag skulle kunna äta. Det var ganska jobbigt att gå där, vid kassan belv jag yr och fick hålla i mig. När jag kom hem var jag helt slut, så jag fick lägga mig och vila några timmar.
 
Bilder från igår:
 
Höger sida:

Höger vårtgård:

Dag 3: Gråtattack

Publicerad 2012-06-23 14:33:54 i Efter

Igårkväll blev jag plötsligt ledsen, utan anledning. Jag grät och grät och grät och allt var fel. Efter lite googlande kom jag fram till att det var både vanligt och normalt. Inte så konstigt egentligen, en operation är stort och påfrestande för både kroppen och psyket. Idag mår jag i alla fall bättre igen. Försöker vila och gå runt lite i huset, för att hålla igång cirkulationen.
Har fortfarande inte jätteont, men det pirrar och har sig en hel del inuti brösten. Har provat ta en tablett smärtstillande istället för två, än så länge har det gått bra. Det är fortfarande rejält svullet och blått, men det har inte kommit mer blod och det ser fortfarande bra ut.

Dag 2

Publicerad 2012-06-22 15:30:00 i Efter

Nu är det lite mer än två dygn sen jag opererades!
Smärtan är inte alls så farlig som jag hade förväntat mig. Jag har mest ont i sidan av bröstkorgen, en bit under armhålorna, och där är jag rejält blå och svullen också. Jag försöker ligga stilla och vila, men jag är så fruktansvärt uttråkad...
Idag har det börjat pirra och vibrera i vänster bröst, antar att det är läkningen, eller nervtrådar som hittar tillbaka till varandra. Känns konstigt.
Har blivit lite mer förkyld så jag har haft lite svårt att andas. Vaknade någongång inatt av att jag drog efter andan, som om jag inte fick luft, det var lite obehagligt. Måste ligga på rygg i två veckor och det är besvärligt hur jag är ligger. Får jätteont i ryggen efter ett tag, oavsett om jag ligger platt eller på kuddar.
Brösten är fortfarande jättesvullna, och väldigt blå, men det ser fint ut. Ska bli spännande att få se dem utan tejp på torsdag, på återbesöket på kliniken, men jag tvivlar på att det är en vacker syn...
 
Ritade streck på magen:
 
Höger sida:
 
Vänster sida:
 
Blodig vårtgård:
 
Arga, röda gamla bristningar:
 

Operationsdagen

Publicerad 2012-06-21 13:44:23 i Operationsdagen

Onsdagen den 20 juni skulle jag vara på Akademikliniken i Malmö klockan 07:30. Jag hade förväntat mig att det skulle ta tid, att jag skulle få vänta ganska länge, men det blev precis tvärtom. Jag hann inte mer än att komma till väntrummet efter att ha anmält mig i receptionen innan de kallade in mig och sa att jag var först på listan för dagen! Jag kom in i ett litet omklädningsrum där jag kunde låsa in mina kläder och byta om till en morgonrock och tofflor. Mobilen och nyckel till skåpet fick jag ta med mig. Fick lägga mig på en brits och så gick narkossköterskan igenom lite med mig, vilka mediciner jag tar och så. Jag berättade att jag slutat med Metoprolol, pulssänkande, men att min puls är lite hög än, men normal. Jag fick 2 gram Paracetamol och en tablett för illamående, eftersom jag spytt efter mina två tidigare operationer. Hon satte även i droppnålen i armen på mig och sen hämtade kirurgen mig för att rita lite. Vi gick in i ett rum och han tog en bild och började mäta och rita, frågade hur lång jag var för att få ett bra resultat. När han ritat klart så frågade han om jag mindes måtten, 950 och 900 ml. Han sa att han inte trodde det stämde, så han mätte igen och tyckte snarare att det var 800 ml per bröst. Han sa också att det var tur att han mätt en extra gång, annars hade han tagit mer. Medan han ritade kom det två gånger in någon i rummet, som trodde där var tomt, och där stod jag i bara trosor och tofflor... När vi var klara så skulle vi leta upp narkossköterskan igen, och vi hittade henne på vägen så vi gick direkt in i operationssalen medan kirurgen gick och skrubbade sig. Väl där inne fick jag sätta mobilen på ljudlöst, ta av mig morgonrock och tofflor och krypa ner på den varma britsen under täcket, som hade några värmegrejer, där var sjukt skönt. Narkossköterskan satte fast en blodtrycksmätare, och mittt blodtryck var bra, sen sprutade hon in något i armen och genast började allt snurra. Efter det fick jag en mask att andas i och då kom narkosläkaren in och sa godnatt! Jag kollade på klockan och den var strax efter 08:10, sen somnade jag.
Nästa sak jag minns är att jag låg på samma brits som tidigare på morgonen, ute på avdelningen. Jag hade kommit från uppvaket vid 11. En maskin pep som en dåre bredvid mig. Jag var yr och kände mig konstig, så jag tog av grejen jag hade om fingret, då började det pipa att jag inte hade puls så då kom en sjuksköterska och kollade mig. Efter det sov jag lite och var vaken lite, fick lite vatten och tabletter, sen lite Coca cola. Två gånger vaknade jag av att någon stod vid sängen, en gång en sjuksköterska och en gång narkosläkaren. De frågade om jag mådde bra och om jag haft hög puls tidigare, den låg nämligen på 131....
När jag vaknat ordentligt fick jag nyponsoppa, ostmacka och vindruvor. Kunde inte äta så mycket för allt smakade hemskt, hade en äcklig metallsmak i munnen, som de sa var efter narkosen. Runt 13:50 sa de att jag kunde ringa efter min skjuts och åka hem om ungefär en halvtimme, så det gjorde jag. Sen började jag må hemskt illa, så jag fick in syrgasen i näsan igen och så fick jag ligga och blunda och andas till det gick över. En sjuksköterska kom sen och ville att jag skulle gå och kissa, blev hemskt yr och fick sitta på sängkanten och andas några minuter innan jag kunde resa mig. När jag kissat klart tog vi mina saker och gick till omklädningsrummet där hon både klädde på mig och packade ner alla mina saker i min väska, och sen följde hon mig ut till väntrummet. Min mamma och moster både körde mig dit och hämtade mig, och de båda var alldeles till sig över mina små bröst. Min styvpappa typ gapade när han såg mig, och min syster sa att det var fint!
På kvällen kissade jag fyra gånger under två timmar, antar att det var på grund av droppet. Har vaknat med två timmars mellanrum inatt och haft ont av att ligga platt på ryggen, får skaffa fram lite kuddar så jag kan halvsitta.

Idag har jag tagit av bhn och tittat, trodde det skulle se mycket värre ut! Det är svullet och brösten är stenhårda, lite blågult men inte så farligt. Tog av kompresserna som var lite svarta av gammalt blod. Har mest ont under armhålorna, där är ganska svullet och blått också. Snart är det dags för en ny omgång smärtstillande, och det är tur för det börjar göra lite ont i stygnen.

Jag kom dit 7.30, vid 8.10 sövdes jag, runt 11 kom jag från uppvaket och 14.30 åkte jag hem!

Dan före dan

Publicerad 2012-06-19 18:14:26 i Före

Imorgon är det äntligen dags!! Idag har jag städat, städat och städat, så här rent har jag nog aldrig haft det. Sköljde näsan med en omgång vatten och salt, det var bra gjort för nu kan jag andas utan problem! Har duschat med Descutan, som är ett bakteriedödande tvål, för första gången idag, imorgon innan vi åker blir det en sista omgång. Känner mig sjukt ren!

Idag har jag känt mig lite osäker över om jag verkligen vill göra denna operationen, men jag tror det är fullt normalt att känna så när det verkligen är nära. Den senaste veckan har jag knappt kunnat vänta, jag har ju velat det här så länge och snart blir det verklighet! Som sagt så kände jag mig osäker, tills jag duschade och såg mig i spegeln, då blev jag överlycklig igen. Om 24 timmar har jag inte mina meloner kvar längre.

Jag är livrädd för komplikationer i form av infektioner som leder till nekros, vävnadsdöd. Så klart är jag rädd för alla sorters komplikationer, men infektioner skrämmer mig mest. Jag har försökt ställa in mig på att det KAN hända, och jag har läst mycket om det så jag är förberedd. Jag hoppas självklart på det bästa, men jag är ändå beredd. Min kropp är inget vidare bra på att läka, jag får lätt stora och fula ärr, så att ärren inte blir tunna små streck är jag inställd på också, men det oroar inte mig och stör mig inte heller att de kan bli breda och stora. Jag håller tummarna och har gjort allt jag kan hittills för att förebygga, mer än så kan jag inte göra.

Måste bli frisk

Publicerad 2012-06-18 19:51:44 i Före

I lördags vaknade jag med halsont, som höll i sig hela dagen och lite av söndagen. På söndagen hade jag lite, lite feber också, men sen gick halsontet över och jag blev förkyld istället. På onsdag ska jag opereras, så jag mejlade kliniken idag och kollade om det var okej att opereras trots snuva. Feber eller höjd temp har jag inte haft idag. Tack och lov svarade hon att det nog skulle gå bra, jag skulle ta med mitt nässpray så jag kan andas ordentligt. Har vilat hela dagen igår och lite idag, var ute och fick lite frisk luft också. Imorgon ska jag storstäda mitt rum och badrum. Imorgonkväll tar jag första duschen med Descutan, på onsdagmorgon tar jag sista omgången och sen är jag redo! Hoppas innerligt att jag blir bättre och inte sämre nu.....

Längtar

Publicerad 2012-06-03 16:52:23 i Före

Igår var jag på H&M och tänkte att jag skulle prova en bikini. Tog den största som fanns, storlek 44, med band som man knöt själv i ryggen. I kläder har jag ungefär storlek 38 och bikinin i storlek 44 täckte inte ens halva brösten. Jag började skratta där inne i provrummet. Jösses vad jag längtar nu... Två veckor och tre dagar kvar....

De senaste inläggen

Kategorier

Månadsarkiv

Prenumerera och dela