Min bröstförminskningsblogg

Bröstförminskning med hjälp av Landstinget, Akademikliniken Malmö 20 juni 2012

Skickat!

Publicerad 2012-05-14 18:26:45 i Före

I torsdags mejlade jag ett par frågor till Akademikliniken, redan dagen efter hade jag fått svar! Nu känner jag att jag är säker på att jag har all information, så jag har skrivit på och skickat tillbaka operationsavtalet!

Det enda jag har kvar nu är att köpa Descutan, tvålen som jag ska duscha med dagen innan och på morgonen innan operationen! Tejp och tvättgrejer fixar jag efter operationen, när jag har pratat med kirurgen om rutinerna kring tejpbyte. Bh köper jag på Akademikliniken, de provar ut den under operationen så det blir rätt storlek. Låter skitläskigt, men det är bra att jag slipper vara "medvetande" i alla fall. Tröjor med knappar, eller dragkedja, framtill har jag gott om, och kläder jag ska ta med mig den dagen jag opereras har jag redan valt ut. Fem veckor kvar och jag har stenkoll, känns skitbra!

På papperna jag fick därifrån står det att det är bra att äta vitamin- och järntabletter innan operationen, jag har läst på internet att zinktabletter är bra för läkningen, så jag mejlade igen och frågade om zink- och järntabletter går bra, och om det är lagom att börja två veckor innan operationen. Antar att jag får svar i veckan!

Operationsavtal och träningsvärk

Publicerad 2012-05-10 14:27:05 i Före

Jag var på Akademikliniken i tisdags, och redan idag fick jag papperna hemskickade! Det är operationsavtal jag ska skriva under och skicka tillbaka, och en kom ihåglista inför operationen! Ska fundera ut så jag inte har fler frågor, och sen skriva på och skicka tillbaka!

Jag har tänkt gå ner mina sista kilon och börja träna lite, för att vara i så bra form som möjligt inför operationen, antar att riskerna för komplikationer är mindre om man är i bra form, än om man är totalt otränad. Igår gick jag en rask promenad i skogen med mamma och idag en runda själv, jisses vilken träningsvärk jag har i benen, skinkorna och nederdelen av ryggen nu! Men det är bra, då vet jag att jag sköter mig.

Möte med kirurgen

Publicerad 2012-05-08 17:35:48 i Konsultationer

Idag var det dags att åka till Akademikliniken igen, för att träffa kirurgen, mannen som ska skära i mig! Han var 5 minuter sen, vilket är irriterande, men så länge han gör sitt jobb i operationssalen så är det lugnt tycker jag.

Mötet gick egentligen bara ut på att han visade var bröstvårtan kommer sitta och ungefär hur brösten kommer se ut, pratade lite om ärr och sånt. Han verkade väldigt trevlig, men jag måste säga att jag blev besviken på att det inte fanns tid att ställa några frågor. Visst, jag vet redan det mesta och jag hade chans att ställa frågor vid den första konsultationen, hos sköterskan, men jag önskar att jag hade fått ställa fler frågor idag, det är ju ändå han som ska skära i mig.
Han kollade i alla fall min puls och mitt blodtryck, vi pratade lite om mina andra mediciner och om min underproduktion av sköldkörteln.
Han klämde och kände och sa att de var väldigt hängiga och med mycket bristningar, vilket ju stämmer. Han sa att de inte hade så mycket vikt, att de inte var så tunga, utan mer stora i volym. Ja, jo, jag litar absolut på hans ord, men det är inte han som behöver bära omkring på dem, för mig är de tunga.
Innan jag fick klä på mig igen så fick jag ställa mig mot ett svart skynke och så fotade han brösten framifrån.

När vi var klara fick jag träffa en kvinna som sköter operationsbokningarna. De hade en tid redan den 24 maj, men eftersom jag ska på kryssning i början på juni så är det bäst att vänta till jag är hemma igen. Så den 20 juni är det dags!!
Jag kommer få papper och operationsavtal hemskickat som jag ska läsa igenom, skriva på, och skicka tillbaka, och en lista på grejer att köpa på apoteket, och sen är det klart!

De senaste inläggen

Kategorier

Månadsarkiv

Prenumerera och dela